Kärlek

Kärlek

Så många har läst i bloggen

onsdag 9 november 2011

Strumpor och förmäskning

Jag presenterar!!! Icebreaker Men's Hiker Lite Crew

Jodå, män fryser också om fötterna och kräver dessutom att strumporna gör sitt jobb. Hiker Lite kan användas för vandringen, utomhusarbete, soffmys och allmänt vardagsbruk o rejäla skor. Dessutom har ullstrumpor en fördel till - de behöver inte tvättas lika ofta som bomull! Passar bra i lättare vandringskängor och skor.

Detaljer: 77% merinoull, 19% nylon, 4% lykra, förstärkt häl och tå, platta sömmar vid tårna.

Så beskriver Friluftsland dessa underbara strumpor. Jag begav mig till butiken för att köpa en ny vinterjacka som jag ska ha till vardags. Jag tänkte, är det någon som vet hur man ska hålla fötterna varma så är de väl dom som jobbar med kläder för extrema förhållanden, så jag passade på att fråga i butiken.
Min fråga löd - har ni någon mirakel metod för att inte frysa om fötterna?
Han i butiken svarade - det finns en mirakel metod, den heter Marinoull.
Efter det började han visa mig lite olika typer av strumpor och jag måste säga att när jag kände på materialet så blev jag imponerad, otroligt skönt mot huden.
Marinoull värmer även om det råkar bli blött, och lukt sätter sig inte lika lätt som i vanliga strumpor eller raggsockar.

Jag tänkte först nästan 200 kronor för ett par strumpor!! Fast jag lovar er, jag är så sjukt nöjd med dessa, de är utan tvekan de skönaste strumpor jag någonsin haft, och det finns inte en chans att jag kommer frysa i dessa. KÖP!!!



Jag ska bege mig ner till mitt nyfunna hotspot och mäska lite sparsamt i ett försök att hålla kvar fisken tills nästa dagspass. Jag har slut på Shitty lobster från SBM som utan tvekan är mitt favorit bete så jag får hitta andra lösningar, i detta fallet så blir det Nash jag har två påsar hemma en Monster crab 15 mm och en Monster squid 15 mm.





Monster crab har fungerat hur bra som helst i Östra dammen det vet jag redan, men Monster squid är jag lite osäker på. En annan grej som jag känner till angående dessa boilies är att de fungerar bäst när de har fått ligga i ett tag, så jag kommer låta mina beten ligga i vatten från dammen ett dygn innan jag fiskar med dom. Jag kommer mäska ut lite av båda sorter och jag kommer testa båda sorter under passet som krokbete.

Nä! Nu åker kaströret och mina påsar med boilies ner i väskan, dags att promenera ner till dammen för att mäska. Fan jag undrar om jag inte är lite bortskämd som har ett karpvatten 5 minuter hemmifrån??

Skitfiske Kalle ( Gösen ) Jönsson

2 kommentarer:

  1. Din lilla gottegris. Men varför ska du låta dem ligga i vatten ett dygn först? då läcker ju dina bullar ut allt det goda i vattnet i din hink ju?
    nåväl. fiskar själv ej med nash så du kanske har rätt i det :-)

    SvaraRadera
  2. Jag fiskar normalt inte med Nash, men de gånger jag gjort det så har det alltid varit på bullar som legat i ett bra tag som det varit hugg på, fast när jag kör SBM så har det inte tagit särsklilt lång tid innan jag haft hugg. Sen kan det ju vara av helt andra anledningar som det tagit längre tid, exempel att SMB är mycket smaskigare, det kan vara så att de tillsist smakat på en Nash boilie i brist på annat, eller att jag legat sämre med mina beten de passen, ja vad som helst. Jag vill bara testa teorin. Jag läste någonstans att det ibland kan ge resultat att låta sina beten ligga i blöt ett tag, jag vill bara testa helt enkelt =) / Gösen

    SvaraRadera